0
1
σχόλια
343
λέξεις
ΖΗΝ

Πορτοκαλόπιτα μούρλια και μπουγάτσα κρέμας. Γίνονται πανεύκολα και ταΐζουν όλο μας το πάρτι

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
24 Νοεμβρίου 2014
Ταψί και ζάχαρη μεταφράζεται και ως εξής: νοστιμιά σε ποσότητα. Δύο αγαπημένα γλυκά που γίνονται εύκολα στην κουζίνα μας και φτάνουν για όλη την παρέα είναι και τα παρακάτω.


ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ: 1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά, 1 ποτήρι ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο, 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 κεσεδάκι γιαούρτι, 4 αυγά, 2 βανίλιες, 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: 2 ποτήρια νερό, 2 ποτήρια ζάχαρη, 1/2 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, 1 ξυλάκι κανέλλας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βγάζουμε τα φύλλα από τη συσκευασία τους και τα αφήνουμε περίπου 20 λεπτά να ξεραθούν. Στο μεταξύ ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά -εκτός από αυτά του σιροπιού- με σύρμα. Κόβουμε τα φύλλα με το χέρι, ακανόνιστα, σε μεγάλα κομμάτια. Πρέπει να κόβονται εύκολα με το χέρι, αλλιώς περιμένουμε να ξεραθούν λίγο ακόμα. Ρίχνουμε τα μισά φύλλα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Τα άλλα μισά φύλλα τα λαδώνουμε καλά με τα χέρια μας και τα στρώνουμε σε ταψί. Ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς, περίπου για μία ώρα. Όταν ροδίσει και ψηθεί καλά, βγάζουμε την πορτοκαλόπιτα από τον φούρνο και αφού κρυώσει λίγο την κόβουμε σε κομμάτια. Βράζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού για δέκα λεπτά. Για να σιροπιάσουμε το γλυκό, φροντίζουμε να έχει κρυώσει αρκετά ενώ το σιρόπι μας πρέπει να είναι ζεστό.


ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ
ΥΛΙΚΑ: 1 πακέτο φύλλο κρούστας, 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο, 1 λίτρο γάλα, 3 βανίλιες, 3 αυγά, 1 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική, ζάχαρη άχνη και κανέλλα για πασπάλισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βουτυρώνουμε τα φύλλα, τα στρώνουμε στο ταψί και τα σουρώνουμε σαν βεντάλιες. Βάζουμε για 10 λεπτά τα φύλλα σκέτα στον φούρνο, στους 150 βαθμούς με αέρα, για να ροδίσουν. Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για ένα λεπτό και μετά προσθέτουμε το γάλα και τις βανίλιες. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Περιμένουμε να γίνει χλιαρή η μπουγάτσα μας, προτού την πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

 
εμφάνιση σχολίων